Změna je život, léto v plném proudu!



Víte, co já na létě nemusím? Dobře,  je toho víc. Momentálně patřím k  těm "divným" lidem, kteří si přejí,  aby bylo září (respektive říjen). Můj život by totiž někdy touhle dobou  měl nabýt zcela nových rozměrů.  Myslím, že tolik změn, kolik můj  život zažije v příštím školním roce, bude více než přehršel a já si skoro  říkám, aby to ta moje, mírně  pesimistická povaha, překousla a  vydržela.

 Pravděpodobně nastoupím na  vysokou. Teda zcela určitě tam  nastoupím, jen ještě není úplně tak jisté, kterou si nakonec vyberu. Haha, teď to vypadá, že mám seznam vysokých, kde všude mě vzali a jen se rozhoduji. Ani ne. Samozřejmě někde přijatá jsem, ale to, čemu bych se chtěla věnovat nejvíce, je stále ve hvězdách. Každopádně není vyloučené, že zůstanu ve svém rodném a milovaném městě. Dost možná mé změny budou zahrnovat i stěhování do Prahy. Kdyby by někdo před dvěma lety řekl, že budu chtít jít sama od sebe studovat někde jinde než ve městě, kde jsem vyrůstala, vysmála bych se mu. 

Pardon, pardon, zpátky k létu. Léto je čas, kdy všechny děti a mladí odloží učebnice a indexy a odletí někam na Kanáry se svými rodiči či drahými polovičkami. Mně více méně nebrání nic k tomu, abych udělala totéž (když nepočítám fakt, že jsem letos ještě žádný index nevlastnila a učebnice nepoužívala). No, možná jen... peníze? Letní brigádu jsem si nakonec našla, takže mé léto bude letos spíše ve znamení šetření na náročný školní rok, než válení u moře, ačkoliv s kamarádku nějaké váleníčko alespoň na pár dní plánujeme také. Avšak ačkoliv budu pracovat dokonce více hodin než mám ve smlouvě, stejně nikdy nenašetřím na dvanáctidenní pobyt na Mallorce all inclusive s písečnou pláží padesát metrů od pětihvězdičkového hotelu. Jsem materialistická a jo, možná si nevážím toho, co mám. A jo, vím, že mě kazí instagram, který mi přesně tohle denně strká až pod nos a já mám často pocit, jako by se mi i vysmíval. Koukej, jak ty sedíš doma na zadku
Internetový svět a celý youtube a "blogerství" je nefér. Ti, co si nemohou dovolit celé léto cestovat, mají prostě problém. Přiznejme si to, ale kdo čte články bez fotek plných slunce, zážitků, moře, památek, voňavek, produktů a hadříků? No kdo? Jasně, že ten, kdo miluje psaní a psát umí, může prorazit a být oblíbený i tak, ale v dnešním materialistickém světe je to dost obtížné. 

Ale jo, léto je fajn. Minimálně bývávalo, když jsem byla mladší. Celá moje rodina odjela na chalupu, pryč z města a téměř celé léto strávila tam. Jako malá jsem to moc nemusela, protože jsem se tam po týdnu začala pekelně otravovat a říkat si, co ty moje rodiče baví na tom, válet se u bazénu na zahradě a opravovat plot či trhat jablka z jabloně. I když tomu teď rozumím, je to jiné. Má práce mi nedovoluje vytratit se z reality a tak jsem trochu nucená zůstat ve městě. I když jsem si to celé dětství přála, být s kamarády ve městě, teď mám pocit, že chci dětství zpátky. A to opět svědčí o tom, že jsou lidé nevděční a často nespokojení s tím, co v danou chvíli mají.

Kdyby to bylo na mně, asi bych celé dva (tři) měsíce prázdnin vzala a rozdělila, minimálně na dvě půlky. Během roku totiž nic nestíhám. Na gymplu jsem prostě jen chodila do školy, po škole na tréninky a večer, celá ulítaná a utahaná, jsem se začala teprve učit na další den do školy. A o vánočních prázdninách, kdy si mají děti užít volna a sněhu, jsem se většinou připravovala na závěrečné zkoušky (specialitka našeho gymplu - všichni měli už uzavřené známky, jen my se ještě trápili). Takže, normálně bych ten kus letních prázdnin vzala, trhla bych to na dvě části a tu jednu bych vrazila někam k lednu/únoru. Haha. Dneska už té srandy bylo dost.

V příštím životě budu cestovat. Samozřejmě bych to chtěla stihnout ještě v tomhle. Ale... nevím jak na to. Peníze z nebe nepadají a já čas na práci/brigádu při škole nevykouzlím. Jsem hrozně zodpovědná a potřebuji se věnovat učení, zároveň se ale nechci vzdát gymnastiky. To je další změna, které se tolik obávám. Dělám gymnastiku od šesti. Ale ne tak, jak si většina z vás myslí. Je to opravdu náročné, dělat tento sport na závodní úrovní, i když je to "jen" moderní gymnastika. Mí spolužáci se mi leckdy smáli, říkali mému sportu všelijak a neměli pro to pochopení. Tolik dřiny, kolik jsme však s holkami prožily, byť nesportujeme na vrcholové úrovni, si ale "nesportovec" nemůže umět představit. A příští rok, že bych měla úplně skončit? To nejde! Když gymnastice propadnete, nejde jen lusknout prsty a říct si, stačilo, živit tě to Verčo nebude, musíš skončit. A naneštěstí já tomu propadla. Minulý rok jsem trénovala pětkrát týdně. Nedovedu si představit, co bude. Určitě to při vysoké budu muset omezit, jenže gymnastika je tak náročná, že se téměř nedá dělat rekreačně a být zároveň "dobrá". Ty nejlepší gymnastky trénují pořád. A já nesnáším být v něčem špatná (můj životní problém).
Šaty: Promod
Boty: Converse
Kabelka: H&M
Náramek: Pandora

Jak to bude dál, nevím, ale vím, že přijde změna. Asi se na ní těším a děsím zároveň. O tomhle bych mohla psát sto let, protože pocity, které se ve mně mísí při pocitu, že nebudu u nás v tělocvičně na Slavoji pečená vařená jako do teď, je šílená. Slavoj je můj druhý (první) domov. Vyrůstala jsem tam, prožívala pubertu, zanechala tam krev (doslova), pot (ještě více doslova) a slzy (naprostá pravda). Myslím, že až mi bude nejhůř, tohle místo je zkrátka mé útočistě, kde mám jistotu, že budu v pohodě.

Share:

10 komentářů

  1. Tak snáď sa rozhodneš správne a bude sa ti na vysokej páčiť! :) S mojou vysokou veľa zmien neprišlo, ale samozrejme je to iné a každý to vníma iste inak :).
    Šaty sú supeeeer! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vysokou si určitě vyberes správně :)) ven si na brigádě par dni volno, vyraž někam kde ti je dobre, piš a přemýšlej s ono to prijde^^ a léto si určitě uzijes i tak :) Jo a s tou gymnastikou ti naprosto rozumím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to udělám, děkuji moc za milý komentář. Už se těším, až si pročistím hlavu 😌😊

      Vymazat
  3. Ámen, sestro. Ale neměj obavy, po vejšce budeme třeba vydělávat těžký prachy, najdeme si pohádkovýho muže a s ním budeme mít bandu děcek, z kterých třeba taky vyrostou ti egoističtí rozmazlení blogeři, co si můžou dovolit každou kravinu.
    Přeju ti hodně štěstí s výběrem a s celkovým přežitím prázdnin.
    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ať si vybereš správně a ať tě to baví :) Časem poznáš, že praxe bude mnohem důležitější ,-)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  5. Skvěle napsáno, věším že se rozhodneš tak, že budeš spokojená :) přeji hodně štěstí při rozhodování a aby to bylo to pravé :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  6. Pekný článok, dobre sa čítal. Predstav si, ja som odišla študovať vysokú školu do inej krajiny. Vždy som chcela cestovať a odísť z môjho rodného mesta. Som úplný opak teba, vždy som chcela odísť. Ale popravde ma nenapadlo ísť niekam inam študovať. Ale nakoniec to vyšlo a poriadne rýchlo to aj ubehlo, už mi zostáva len jeden rok. Len ti chcem povedať, aby si sa nebála. Viem, že na začiatku sa všetky tie zmeny zdajú hrôzostrašné, ale časom sa to všetko vyrieši, urovná a dostane do normálnych koľají. Prajem ti veľa šťastia!


    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujii :) Mas naprostou pravdu, všechny začátky jsou strašně těžké, člověk si na všechno musí zvyknout 🤔☺️

      Vymazat
  7. Držím palce, aby sa ti na vysokej páčilo :) Ja sa toho obdobia trochu bojím :D Skvelý článok :)
    my blog: THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě moc potěší, děkuji ♥