10 věcí, kterých se bojím!

 

Každý se něčeho bojíme... neříkejte mi, že ne. Jsou věci, kterých se zkrátka bojíme a je to přirozené. Někdo má fóbii z pavouků, někdo z výšek, někdo se bojí psů a jiní cestování. Připomíná mi to film Hunger Games, kde se hlavní hrdinové potýkají se strachy. Někdo jich má pět, někdo deset, někdo patnáct a musejí se s nimi vypořádat. Ve filmu je to smyšlené, ale není to přece takhle i v životě každého z nás? Je to normální a naše strachy bychom si měli uvědomovat a snažit se je pomalu, ale jistě likvidovat. Zamyslela jsem se nad tím, z čeho mám strach já. Něco je směšné, na odlehčení, avšak sepsala jsem i obavy, které považuji za zcela zásadní ve svém životě a já se je snažím odbourávat.

Bojím se.... 
 
1. SAMOTY - Nebojím se být sama. Nejsem nespolečenská, miluji být se svými přáteli a rodinou. To, čeho se bojím je, že zůstanu jednou v životě sama, že nebudu mít rodiče, rodinu, sourozence, přátele, že mě všichni z nějakého důvodu opustí. Nevím, co blázním, mám k tomu důvod? Snad se tohle nikdy nestane.

2. PSŮ - Myslím, že na mě jednou jeden pes vyskočil, když jsem byla malá, ale je to onen důvod, proč se bojím i pudlíků? Strašně nerada ze sebe dělám hysterku, ale já si prostě nemůžu pomoct. Když se proti mně rozběhne vlčák, beru nohy na ramena. Doslova. A když jsem byla mladší, nedokázala jsem ani sama projít parkem, když jsem tam viděla psa (ačkoliv měl páníčka, chápete?!).

3. ODPOČÍVADLA KAMIONŮ - To mě děsí. Jednou jsme se na cestě do Itálie ztratili na tomto odpočívadle. Projížděli jsme pomalu hromadou zaparkovaných kamionů a já běsnila. Přišlo mi to jak z hororu. My byli takhle malincí a kolem nás se tyčila ta obří auta. Fuj, mam husinu, když na to vzpomínám.
 
4. PŘEDJÍŽDĚNÍ - Jako... nemyslím si, že jsem špatný řidič. Řídím celkem obstojně. Ale může mi někdo na světě vysvětlit, kdo vymyslel předjíždění? Možná se toho tak bojím proto, že nemám dost silné auto a vždycky to trvá tak pět let, než se rozjedu... nebo jsem prostě neschopná?!

5. STŘETU S KOMBAJNEM - Jojo. Odmala mám ke kombajnům respekt. Prostě je to veliký! Asi mám respekt ke všem velkým věcem. No a když se s ním potkám na silnici, ztuhne mi krev v žilách a mám co dělat, abych zařadila zpátečku. Brrr, odporná představa.

6. PODPLAVAT LOĎ - Jo. Má to taky někdo nebo jsem v tom sama? Nejsem nijak dobrý plavec, ale pod vodou jsem jako doma. Fakt. Miluji potápění, ale prostě lodě... to je kámen úrazu. Šíleně se bojím motorů. Mám respekt k lodím jen připlavat na sto metrů.

7. SYROVÉHO MASA A VAJEC - Bláznovina, ale jsem z myšlenky, že si dám k obědu maso, které bude nedodělané nebo vajíčka, která budou nedosmažená, šílená. Proto jím maso raději skoro připečené a taktéž vajíčka. Jsem cvok? Asi jo, ale aspoň nebudu mít salmonelu. LOL!

8. SNĚZENÍ VČELY - Zkrátka a dobře, hmyz a já, z nás nikdy kamarádi nebudou! Ještě více se pak bojím hmyzu, který bodá, kouše a jinak štípe. No a když vidím včelu, mám chuť zdrhat hned, kór když mám v ruce zmrzlinu nebo jinou dobrotu a včely se na mě slítávaj jako bych byla z cukru celá nebo co.

9. ŽILETKY V TOBOGÁNĚ - Jednoho krásného dne mi spolužačka z žertu pověděla, že existují lidé, co do stěny tobogánu zastrkávají žiletky, o které se lidé pořežou, když tobogán sjíždějí. Zhroutil se mi svět. Ne, tak to zase přeháním. Nicméně Verča se toho chytla a do tobogánu mě už jen tak někdo nedostane!

10. POHÁDKY ČERNÁ PRINCEZNA - Ne, já si vážně nedělám srandu. Tahle pohádka je děsivá a měla by se zakázat! Naštěstí jsem ji už asi deset let neviděla, ale když jsem byla malá a babička se pyšnila, že má natočenou pohádku a pustila mi ji, měla jsem z toho noční můry. Normální děti se bojí lecčeho, ale já?! Černé princezny.

A čeho se bojíte vy???

Share:

10 komentářů

  1. Syrového masa a hlavně hmyzu, z toho mám úplnou fobii :D o žiletkách na tobogánu jsem ještě neslyšela, se teď budu bát :D

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se omlouvám, že jsem tě takhle vyplašila :D Snad to byla jenom fáma :D :D

      Vymazat
  2. Teď jsem si díky tomuhle článku tu pohádky naprosto přesně vybavila!! I to jak jsem z ní byla podělaná úplně stejně. Nechápu proč je to vůbec pohádka :D Fakt hrůza :D Pokud teda obě myslíme toto -> https://www.csfd.cz/film/263832-spravedlivy-bohumil/prehled/

    www.double-claire.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tohle myslím! Děsný, že jo? :D :D Doufám, že už se to nevysílá, chudáci děti!! :D :D

      Vymazat
  3. S kamiony a předjížděním to máme stejně.
    Syrové maso nebo vajíčka bych taky nepozřela. Brr. Jak někdo může milovat tatarák? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! :D Myslím, že tatarák si nezamiluju nikdy! :D

      Vymazat
  4. No ty bláho, Černá princezna... ta mi způsobila hodně nočních můr a i teď, mnoho a mnoho let poté co jsem to viděla naposledy, se při té vzpomínce necítím dobře :D

    Jinak samoty se bojím taky... ale zároveň se určitým způsobem bojím lidí, takže je to celkem vtipné

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám taky z dosti věcí strach... Nejvíce vede strach ze psů a včel, taky z toho když někde pujdu sama a někdo mi ublíží a nikdo mě nezachrání... Jako malá jsem se taky bála kombajnů, ale teď už dobré, ale žasnu nad supr dlouhýma autobusama :)
    Ale s těma žiletkama mě to tedy překvapilo, ale já už stejnak do tobogánů nelezu.

    OdpovědětVymazat
  6. O žiletkách v tobogánu mi také jednoho dne pověděla má milá kamarádka. Teď se vždycky rozhlížím, když jedu, ale myslím, že je to prd platný.
    Já se bojím hlavně pavouků a jiného hmyzu a pak samozřejmě samoty a smrti.

    OdpovědětVymazat
  7. S těmi žiletkami v tobogánech jsi mě teď hooodně zaskočila. :D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě moc potěší, děkuji ♥