July Favourites

BOOK

V červenci jsem četla Ivana Klímu - Poslední stupeň důvěrnosti. Kniha se mi velmi líbila, proto tento psychologický román o víře a lásce všem vřele doporučuji. Četla se jedním dechem a Klímu tak zařazuji do svých oblíbených autorů.


OUTFIT 

Je léto, přátelé a já se zamilovala do triček a overalů se spadlými rameny. Je to in, je to krásné a já se v nich cítím svá. Navíc se tato trička nosí bez podprsenky, což je neuvěřitelně osvobozující. Na fotografii jsem vyfocená v overalu ze stránky www.wish.com. Vlastně jsem ani nezkoumala, z které země mi zboží bylo zasláno, ale bylo to levné a materiálově slušné. 

 

COFFEE 

Nejkrásnější kavárna, kterou jsem tenhle měsíc objevila, se nachází v Holansku v Amsterdamu. Našly jsme ji zcela náhodou a tak jsme v ní ochutnaly místní kávu a pozdější dokonce i poobědvaly. Dvoupatrová kavárna Coffee Room mne zaujala svým interiérem. Navíc mám moc ráda, když jsou kavárny řešené tak, že si jdu objednat sama, z velké tabule si mohu vybrat, nač mám chuť a rovnou zaplatím. Coffee Room splnil všechny mé požadavky skvělé kavárny.


FIlM/SERIAL  

Pasažéři. Neznáte? Běžte to napravit. Na tento film od režiséra Mortena Tylduma mne přivedl táta a musím říct, že jsem se do něj zamilovala. Můj táta a sci-fi, to je neodlučitelná kombinace. Já si na sci-fi moc nepotrpím, ale tohle?! Kombinace romantiky a sci-fi mě dostala. V hlavní roli okouzlující Jennifer Laurence a úžasný Chris Pratt.

PLACE 

V červenci jsem si zamilovala vyhlídku v Chorvatsku v Bašce Vodě s názvem Gradina. Tohle místo mne fascinalo celý pobyt a protože se nacházela téměř vedle našeho penzionu, několikrát jsem tam přišla rozjímat nad krásou Balkánu. A večerní Gradina měla ještě větší grády (asi proto se nazývvá Gradina?? :D), pozorovat město, ruch a šum bych mohla hodiny!


FOOD TIP

Pokud plánujete cestu do Amsterdamu, musíte se zastavit v restauraci/bistru Bagels and Beans a ochutnat místní bagely. Bagely jsou housky tvarované do podoby prstence, buď z pšeničného těsta či můžete zvolit variantu z celozrnné nebo žitné mouky. Housky jsou plněny čímkoliv vás napadne. Já si dala tuňákovou a oblizuji se ještě teď.

RANDOM

Červencovou random událost představují trhy. Jak v Amsterdamu, tak v Chorvatsku jsem je obdivovala a proto je musím zmínit i teď. No není tohle boží? V Amsterdamu jsem potkala hned dva - Flower Market a Albert Cuyp Market. Oba dva mne facinovaly, ten květinový dvojnásob. V Chorvatsku byl na každém rohu ovocný trh, kde si lidé mohly nakoupit melouny, fíky, meruňky a mnoho dalšího. My jsme však využili možnost nakoupit ovoce na ovocné loďce, která připlula přímo k naší pláži. Bomba? ANO!!!

INSTAGRAM 

Za inspirativní instagram účet tohoto měsíce označím svou milovanou tanečnici Autumn Miller (@autumnmiller). Pokud někdo milujete tanec, tahle dívka Vás dostane. Sleduji jí od desíti let, kdy svým fanouškům ukazovala obsah své taneční tašky na závody až do teď, kdy je z ní mladá talentovaná slečna. Je neuvěřitelná, její výraz při tancování mě nepřestává fascinovat.

EXPERIENCE 

Letadlo. Jako červencovou experience musím označit let z Prahy do Amsterdamu. Moc často nelétám, ačkoliv je to pro mě vždycky okouzlující a sebenaplňující zážitek. Přijdu si volně a zvláštně, jako bych ztratila pevnou půdu pod nohama, ale zároveň byla v bezpečí. Dokázala bych hodiny sedět přilepená na okénko a pozorovat mraky, pevninu, jiná letadla... Odmalička mám sklony k adrenalinovým sportům a zážitkům. Kdyby mi někdo chtěl udělat radost, prosím o seskok z letadla!



 
A co jste si v červenci oblíbili a co jste zažili Vy?

Share:

3 komentářů

  1. Krásný článek a fotky! Na instagram se určitě kouknu :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  2. nádherný outif! tie šatičky sú prekrásne a nesmierne ti pristanú! :).
    a celý článok je plný úžasných vecí! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímavý článek! Moc hezké fotky. A velice se mi líbí overálek na první fotce..

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě moc potěší, děkuji ♥