Domací raw müssli tyčinky


Znáte takové to nutkání, kdy byste po obědě doslova vykoupili cukrárnu a všechno na počkání snědli? Já se naučila korigovat svoje chutě. Nicméně i já mám čas od času "cheat day" (nebo většinou spíše cheat večer), kdy prostě přestanu počítat kalorie a prostě zhřeším. Proto se snažím hledat a vymýšlet různé alternativy, jak mlsat a navíc ještě bez výčitek. 

Müssli tyčinky mě dost často zachrání od smrti hladem. Ty nejlepší stojí ale dost slušnou sumičku. Dnes Vám ukážu, jak si vyrobit své vlastní. Recept též nebude nejlevnější, nicméně ušetříte, to se nebojte.




Ingredience (cca na 7-8 tyčinek): 
  • Kešu oříšky (cca 80g) - neloupané, nesolené
  • Sušené brusinky (cca 60g) - čím víc chcete mít směs sladší, tím více brusinek
  • Kokos (5 PL) 
  • Vločky (100g)
  • Voda - dle odhadu 

Recept je opravdu velmi prostý a velice chutný. Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme. Přilijeme trochu vody a mixujeme do té doby, dokud nevznikne jednotná směs. Směs by neměla být příliš řídká, abyste mohli vytvarovat tyčinky. Poté směs přendáme na pekáček, kde ji můžete buď rovnoměrně rozvrstvit a po vychlazení rozkrájet. Já jsem si již rovnou nejprve vytvarovala své müssli tyčinky, poté jsem dala dílo přes noc vychladit do lednice a tradá - vlastní domácí müssli tyčky jsou na světě. 

Dobrou chuť :) 

Pusu, 
Veru


Share:

4 komentářů

  1. mmm vyzerajú úžasne. Už dlhšiu dobu som si checela doma upiecť ale nevedela som nájsť ten správny recept. Tent hneď dávam do obľúbených.
    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  2. hmmm, z kešu to musí být mňamka!

    OdpovědětVymazat
  3. Wow tak to vyzerá naozaj zaujímavo! :) Ďakujem za krásny komentár na mojom blogu :) Už ťa sledujem! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě moc potěší, děkuji ♥